Що таке ОЦВ? – Автострахування ОЦВ (ОСАГО, автоцивілка)

листопада 29, 2009 | Категорії: Автострахування

AvtotsivilkaЩо таке ОЦВ?

Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОЦВ) – це механізм захисту потерпілих в результаті дорожньо-транспортних пригод. Страховий поліс ОЦВ покликаний забезпечити внутрішній спокій особи за кермом та матеріальний захист при ДТП і передбачає, що збитки, спричинені водієм застрахованого транспортного засобу у ДТП потерпілим відшкодовуватиме його страхова компанія спираючись на чіткі інструкції щодо дій, методів оцінки, термінів та розміру відшкодувань.

Об’єктом обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності є майнові інтереси, пов’язані з відшкодуванням особою, цивільно-правова відповідальність якої застрахована, шкоди, заподіяної життю, здоров’ю, майну потерпілих внаслідок експлуатації забезпеченого транспортного засобу.

Ситуація 1. Ваше авто “вдарило” елітну іномарку.

  • Без страхового полісу ОЦВ: оплачуєте ВИ.
  • З страховим полісом ОЦВ: кошти на ремонт іномарки виплачує Ваша страхова компанія.

Наявність полісу ОЦВ не забезпечить відсутності дорожніх пригод, але допоможе їх власникам уникнути побутових конфліктів на дорогах внаслідок ДТП, зменшить фінансові ризики водіїв чия відповідальність застрахована та виключить не відшкодування збитків винною особою в зв’язку з неплатоспроможністю. Цивільна відповідальність водія транспортного засобу перед третіми особами настає одночасно з вчиненням ним дорожньо-транспортної пригоди за участю третіх осіб або ж їх майна.

Ситуація 2. Винний у ДТП водій не має можливості оплатити ремонт Вашого авто.

  • Без страхового полісу ОЦВ : Ви подаєте на винного автовласника в суд та чекаєте на виплати.
  • З страховим полісом ОЦВ: оцінені відшкодування (в т.ч. витрати на евакуатор та автостоянку Вашої автомашини) протягом місяця з дня подачі заяви, виплачує Вам страхова компанія винного водія.

http://www.ocv.com.ua/


Прокоментуй!

You must be Увійти для коментування.


Украина онлайн